3 Kasım 2009 Salı

Damla Maizer Attila

Arkadaşlar .

Aşağıdaki örnek dilekçede sadece paranetz içinde yazdığım yerlerdeki bilgileri doldurarak bulunduğunuz yerdeki Cumhuriyet Savcılılarına başvurmanız yeterli.

Bu dilekçe ile birlikte ek olarak bir de yazının tamanını print edip dilekçe ile birlikte savcılığa vermelisiniz.Bu yazının orjinalini de tekrar kolayca bulmanız için aşağıdaki linki veriyorum.

Bu arada dava dilekçesini Cumhuriyet Savcılıklarına verdikten sonra davanın takibi açısından dava takip nosunu istemeyi unutmayın.Ayrıca bu davalar için herhangibir masraf alınmamaktadır.Cumhuriyet savcıları kamu adına davayı açmaktadırlar.

Ancak dava için Cumhuriyet Savcıları takipsizlik kararı da verebilir ve davayı açmayabilir.Biz teşkil ettiği suç açısından savcıların takipsizlik veremeyeceği şekle sokmaya çalıştık.

Bu dilekçe için bana yardım eden Sevgili arkadaşım İzmir barosu üyesi Atilla ERTEKİN'e de çok teşekkür etmek istiyorum.Sorularınız olursa bana mesaj ile ulaşabilirsiniz.Duyarlılığınız içim şimdiden teşekkürler.

Damla Maizer ATTİLA


Yazının orjinal Taraf Gazetesinden örneği;http://www.facebook.com/l/2b92d;www.taraf.com.tr/makale/8202.htm

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA
İZMİR (Hangi ilse onu yazın)

ŞİKAYETÇİ……..: (Savcılığa şikayet edecek İsim – soyisim )
ŞÜPHELİ………..: Sevan NİŞANYAN.Şirince Köyü.Selçuk İZMİR
SUÇ………………: Atatürk ve Türk Milletine hakaret.5816 sayılı yasa ve TCK nu301.maddeye muhalefet
SUÇ TARİHİ……..: http://www.facebook.com/l/2b92d;29.10.2009
SUÇ YERİ………..: İZMİR
AÇIKLAMASI.http://www.facebook.com/l/2b92d;

29.10.2009 tarihinde Taraf Gazetesinde yayınlanan yazıda şüphelinin Atatürk ve Türk Milletine hakaret ettiği düşüncesindeyim.Şöyle ki:

Şüpheli 29 Ekim 2009 tarihinde Milli duygularımızın en coşkulu olduğu bir günde, yazdığı yazıda okuyucuları sarsacak cümlelere yer vermiştir.ATATÜRK ile ÖZDEŞLEŞMİŞ OLAN GENÇLİĞE HİTABE kendimi bildim bileli beni ve kendisini bu milletin bir ferdi olarak gören herkesi etkileyen,sahip olduğumuz Cumhuriyetin ilelebet yaşaması için uyanık olmamızı öğütleyen bir övünç kaynağıdır.Gençliğe Hitabe Atatürksüz bir anlam ifade etmeyecektir.Şüpheli yazısında Ben olsaydım şöyle yazardım diyerek Ey Türk Gençliği birinci vazifen insan olmaktır diyerek başlamıştır.Acaba bize Medeni bir insan olmayı öğretme çabası içinde olan Atatürk değil midir?Biz onun sözlerinde insan olmayı mı yoksa barbar olmayı mı öğreniyoruz.Cehaletin alıp götürdüğü okuma yazmayı bile beceremeyen bir halka eğitimin ve insan olmanın faziletini anlatan kimdir?.Yazının devamındaki sözlerde Atatürk’ün insanlar arasında eşitsizliğe karşı olan görüşlerini hiçe sayar şekilde Türk mü Hindu mu Yamyamı diye sormayacaksın sözleri bu ülkede insanlar arasında ayrım yapıldığını gösteren kelimelerdir.Bunda Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetini kuran Türk halkına Türk Milleti denir’sözü neden unutuluyor.Atatürk Türk Gençliği’ne ayrımcılığı öğütlememiştir.Şüpheli yazısında Atatürk’ü ve Türk Milletini kavgacı barıştan anlamayan,milli menfaatlerini algılamakta zorlanan bir yapıda değerlendirmektedir. Oysa Yurtta Sulh Cihanda Sulh diyerek barışa olan inancını pekiştiren Atatürk değil midir?Biz yarının kuşaklarına Atatürk’ü şüphelinin anlattığı şekilde anlatmayı düşünmedik.Biz yarının kuşaklarına Atatürk’ün insana olan sevgisini anlatarak yetiştireceğiz.Çocuklarımız vatan millet ve insan sevgisi ile büyüyecek. Çocuklarımız Cumhuriyetin bekçisi olacaktır.Şüphelinin yazısına başlangıçtaki cümleleri KAN VATAN DÜŞMAN dan ötesine aklı ermeyen dil olarak yaptığı niteleme de sanırım ancak kendisine uygun bir dil olacaktır.Bu dil Atatürk’ün dili değildir.Dolayısıyla Türk Milletinin Dili hiç değildir.Şüpheli suça konu yazıyı bizim için en önemli günlerden birinde yazarak yayınlamaktadır.Yazı baştan sona aşağılayıcı bir dille yazılmış olup Atatürk ve Türk Milletine hakaret amacı taşımaktadır.

TALEP VE NETİCE…: Yukarıda arz ve izah olunduğu üzere 5816 sayılı yasa yönünden soruşturma başlatılarak kamu davası açılmasına 5237 sayılı yasa yönünden ise gerekli iznin alınması için gereğinin yapılmasını talep eylerim.

04.11.2009 (Savcılığa dilekçenin verildiği tarih)

EK: Yazının örneği

İSİM – SOYİSİM
İMZA
--------------------

6 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. hehh komedi yahu..Sevan Nisanyan "ey turk gencligi insan olmak sana yaramaz..hayvan ol hayvanlas hayvan kal.." yazsaydi galiba bu davayi acmayi dusunenler yazdiklarini iltifat olarak goreceklerdi..Nisanyan ellerine saglik..boylece anliyoruz ki Nisanyan'a karsi dava acmaya hazirlanan turk vatandaslari kendilerine "insan ol" diyeni degil "hayvan ol" diyeni bas taci yapmaya hazirlar..tc vatandasinada yakisir yani..!!!

    YanıtlaSil
  3. Hocam, oturup yazılarınla uğraşacağına bunların ettikleri küfürleri derleyip bloguna yerleştiriyorsun. Zaman kaybı, boşver. Nedir yani. Adam daha kendi ana dilini konuşmaktan aciz, küfretmekten başka bir şey yapamıyor, sen de tutup bloga koyuyorsun. Salla gitsin. Hadi kal sağlıcakla.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. bence güzel bir hizmet.çok güldüm bu sayfada...bazıları hakikaten ziyan olmaması gereken yapıtlar :)

    bu arada anlamayan ''hanzo''lar defolsun gitsin demekle,ataya biat etmeyen defolsun gitsin demek arasında fark göremiyorum.

    YanıtlaSil